Tips på sommarresmål för den semestersugne

17.04.2018 08:41

Ta kontroll över oförutsedda utgifter

Undrar du över vilka resmål som är bäst för våren och sommaren? Sluta fundera, här ger vi på Euroloan tips på våra favoriter.

Tips på sommarresmål till solen

När våren är kall och murrig i Sverige är det många som drömmer sig till varmare breddgrader. Här ger vi inspiration till dig som vill resa till solen och tipsar även om värdet av att ha en trygg resebuffert.

Det finns hur mycket sommarresmål som helst att botanisera bland, men vilka är det allra bästa? Det är en fråga som många ställer sig. För att hjälpa den velige resenären har vi här samlat våra favoriter när det kommer till sommarresor.

 

Varma resor för soldyrkaren

Det finns massor av resor till solen att boka nu i vår och sommar. Här listar vi några av de mest prisvärda och härligaste destinationerna enligt oss.

 

Nära reseklassiker som fortfarande funkar

  • Kanarieöarna. Ända sedan tiderna då Sällskapsresan var en ny film och innan dess har Kanarieöarna varit ett väldigt populärt resmål. För den som inte vill resa speciellt långt eller länge och inte tömma hela plånboken är Kanarieöarna ett bra alternativ. Här är temperaturen mellan 20-27 grader året om.
  • Egypten. Om du redan gjort Kanarieöarna är Egypten ett bra resmål för dig som inte vill sitta länge i ett flygplan och behöver hålla dig till en mindre resbudget. Egypten är solsäkert och temperaturen kan bli höga. Här kan du utforska vackra korallrev, blått vatten och se pyramiderna.
  • Madeira. Ön som kallas kontrasternas ö, vars natur är liknar Nya Zeelands, trots att resmålet ligger i Europa. På runt 5,5 timmar med flyg tar du dig till Madeira och kan där njuta av sagolika landskap och blomstrande trädgårdar, pulserande stadsliv, shopping, fantastisk mat och sol. På Madeira skiftar vädret om du rör dig i berg och dalar och soltimmarna är många per dag.

Resor längre bort

  • Kap Verde. Flyg två timmar längre än till Kanarieöarna och få så mycket mer. Kap Verde har på senare år blivit allt mer populärt med sina kilometerlånga stränder. Ön har tropiskt öklimat med runt 27 grader i luften och 24 i vattnet året runt. Här badar du, surfar, äter fantastisk lokalfiskad mat och bara njuter.
  • Kuba. Åk till Kubas norra kust och njut av häftig tropisk miljö med färggranna inslag, mästerliga byggnader och kulturella nöjen. Hit reser den som vill ha lite fart och fläkt, en härlig upplevelse helt enkelt. Här är ännu varmare och temperaturen ligger kring 30 grader i luften och 27-29 grader i vattnet.
  • Brasilien. Vem har inte velat åka till Brasilien någon gång? Häng på stranden Copacabana, res inåt landet för att uppleva människor och kultur, drick drinkar ur kokosnötter och mycket mer. I Rio är behagligt på våren och sommaren med temperaturer kring 25 grader.
  • Sri Lanka. Är en asiatisk önation som garanterar sol om Sveriges vår och sommar inte klarar det. Här njuter du på vackra sandstränder omgiven av kokospalmer, likväl som du kan bege dig till livfyllda stadsdelar.
  • Thailand. Har länge varit ett populärt resmål för såväl backpackers, barnfamiljer och par. Troligen beror det på det perfekta receptet på solsemester som Thailand har, oavsett om du åker till större städer som Phuket eller till mindre öar.

 

Reskassa med Euroloan

Trygga upp ditt resande med en extra buffert ifall pengarna inte skulle räcka eller om du bara vill ha något som tryggar upp ekonomin. Euroloans Onlinekredit fungerar utmärkt att ha som backup på sommarresan. Funkar även perfekt som ett slags lån till resa eftersom du kan betala tillbaka i flera betalningar istället för allt på en gång. Det bästa är att krediten bara kostar när du använder den.

 

Läs mer om hur du kan stänga av cookies i din web-läsare här:

Microsoft Internet Explorer (IE)
Mozilla Firefox
Google Chrome
Safari